(Nederlands) Dun gerelaxt haar dikker door Nioxin?


Posted on 29 September 2012, by admin in Actueel. Comments Off on (Nederlands) Dun gerelaxt haar dikker door Nioxin?

(Nederlands) Dun gerelaxt haar dikker door Nioxin?

Een bezorgde ouder wilde graag advies voor het haar van zijn dochter. Het was namelijk zo het haar van zijn dochter steeds korter en dunner werd na het thuis gebruiken van doe-het-zelf relaxer pakketen. Hij had op het internet rond gekeken en vond een website over Nioxin shampoo waarvan het merk claimt dat het dun haar weer kan veranderen in een volle bos. Nu wilde meneer graag weten of die shampoo inderdaad effectief zou zijn voor zijn dochter. Het antwoord op die vraag is helaas nee.

Wat doet Nioxin
Nioxin is een van de vele merken die claimt dat ze een shampoo hebben ontwikkeld met een speciale formule die het van Dihydrotestosterone (DHT), tegengaat. DHT is een mannelijk geslachtshormoon dat haaruitval veroorzaakt bij zowel mannen en vrouwen als gevolg van veranderingen in de stofwisseling. Het vermindert het vermogen van de haarfollikels om voedingsstoffen te absorberen die nodig zijn voor een gezonde haargroei. Nixon claimt dat hun shampoo talg oplost en verwijderd zodat de follikels na het gebruik van de shampoo weer de juiste voeding binnen kunnen krijgen.

Waarom het niet werkt
Als het haar verdunt na het (herhaadelijk) toepassen van een relaxer komt dat omdat er een bepaalde stap proces niet goed is uitgevoerd en er chemische stoffen in de poriën terecht zijn gekomen. Als gevolg van de verstopte poriën kunnen de haarcellen niet langer op het normale tempo haren produceren. Het verdunnen van het haar heeft in dit geval dus niks te maken heeft met het DHT hormoon, en daarom werkt Nioxin niet voor haar dat dunner is geworden door een relaxer die verkeerd is toegepast.

Comments are closed.