Dun gerelaxt haar dikker door Nioxin?


Gepubliceerd op 29 september 2012, door admin in Actueel. Comments Off on Dun gerelaxt haar dikker door Nioxin?

Dun gerelaxt haar dikker door Nioxin?

Een bezorgde vader was ten einde raad toen het haar van zijn dochter steeds korter en dunner werd nadat zij thuis herhaaldelijk een doe-het-zelf relaxer pakket had gebruikt. Na rond te hebben gekeken op het internet vond meneer een website over Nioxin shampoo waarvan wordt gezegd dat het dun haar weer kan veranderen in een mooie volle bos. Voordat hij het product kocht wilde hij toch even bij een ervaren kapper informeren of die shampoo inderdaad effectief zou zijn voor zijn dochter. Het antwoord op die vraag is helaas nee.

Wat doet Nioxin
Nioxin is een van de vele merken die claimt dat ze een shampoo hebben ontwikkeld met een speciale formule die het effect van Dihydrotestosterone (DHT), tegengaat. DHT is een mannelijk geslachtshormoon dat haaruitval veroorzaakt bij zowel mannen en vrouwen als gevolg van veranderingen in de stofwisseling. Het vermindert het vermogen van de haarfollikels om voedingsstoffen te absorberen die nodig zijn voor een gezonde haargroei. Nioxin claimt dat hun shampoo talg oplost en verwijderd zodat de follikels na het gebruik van de shampoo weer de juiste voeding binnen kunnen krijgen.

Waarom het niet werkt
Als het haar verdunt en afbreekt na het (herhaadelijk) toepassen van een relaxer komt dat omdat er een bepaalde stap in het proces niet goed is uitgevoerd, en er chemische stoffen in de poriën terecht zijn gekomen. Als gevolg van de verstopte poriën kunnen de haarcellen niet langer op het normale tempo haren produceren. Het verdunnen van het haar heeft in dit geval dus niks te maken heeft met het DHT hormoon, en daarom werkt Nioxin niet voor haar dat dunner is geworden door een relaxer die verkeerd is toegepast.

Comments are closed.