Weaves & Hair extensions: De risico´s


Gepubliceerd op 29 september 2012, door admin in Actueel. Comments Off on Weaves & Hair extensions: De risico´s

Weaves & Hair extensions: De risico´s

Het dragen van weaves en hair extensions, om het haar langer en voller te maken, is in de afgelopen jaren razend populair geworden. Hoewel weaves en extensions in het begin vaak alleen werden gebruikt voor bijzondere gelegenheden, is het vandaag de dag steeds vaker het geval dat ze voor een aantal weken dag en nacht worden gedragen. Het dragen van weaves en extensions kan echter gevaren met zich meebrengen waarvan men vaak helaas niet goed op de hoogte is.

Hair extensions worden aan het eigen haar of aan de hoofdhuid gevestigd worden door middel van lijmen, naaien of het gebruik van clips. Clip-on hair extensions zijn het meest schadelijk voor het haar omdat deze iedere keer weer op dezelfde plaats worden bevestigd. Bij veelvuldig gebruik worden ze regelmatig in en weer uit gedaan, en ze worden gevestigd aan slechts enkele haarplukken. Hierdoor breekt het eigen haar snel af en kunnen er (permanente) kale plekken ontstaan. Weaves die met lijm worden gevestigd kunnen ook zeer veel schade aanbrengen aan het eigen haar omdat de banen vaak relatief zwaar zijn en er dus voor zorgen dat je haar breekt. Daarnaast is het zo dat als de lijm op uw hoofdhuid terecht komt het de haarfollikels beschadigd, waardoor de kans op kale plekken nog groter wordt. Weave dat wordt genaaid aan het eigen haar zorgt alweer voor veel minder schade, samen met de reguliere hair extensions die bestaan uit kleine plukjes. Let wel op dat de omvang van de schade ook grotendeels ligt aan de dikte van het haar.

Binnen een paar uur na het zetten van een weave of extensions kunnen er bepaalde symptomen optreden die aangeven dat er iets niet goed is, bijvoorbeeld intense hoofdpijn of een erg trekkerig gevoel. In dat geval moet de weave of de extensions er zo snel mogelijk weer uit want anders kan het binnen enkele dagen al leiden tot haaruitval.
Vaak denken mensen waarvan het eigen haar niet aanzienlijk is beschadigd na het langdurig dragen van weaves of hair extensions dat de waarschuwingen niet voor hen gelden, maar juist die mensen moeten goed oppassen want het ook kan een geleidelijk proces zijn waardoor je het niet meteen merkt. Hoe langer je weaves of extensions draagt, hoe groter de kans op permanente kaalheid omdat er het haar en hoofdhuid constant onder druk staan – neem Naomi Campbell maar als voorbeeld.

Om breken van het haar zoveel mogelijk tegen te gaan raden wij aan om je als allereerst, voordat je aan het proces begint, je goed te laten informeren door een professional om te kijken wat de mogelijkheden zijn met jouw haar. Als je gebaseerd op dat advies besluit dat om weave of extensions te laten zetten, laat dat dan doen in door professionele hairstylist met redelijk wat ervaring. Op deze manier weet je zeker dat het op de juiste manier is aangehecht, waardoor de kans op schade aan je eigen haar al aanzienlijk wordt verminderd. Ook het is het ontzettend belangrijk dat je de weave of extensions niet te lang laat zitten, en dat je je eigen haar goed blijft verzorgen met de juiste producten. Vraag hiervoor ook uitgebreid advies bij de stylist die je heeft geholpen en ga na 2-3 weken terug voor een controle om te kijken of alles nog goed gaat.

Door je voor, tijdens en na het laten zetten van een weave of extensions goed te laten adviseren en je eigen haar goed te blijven verzorgen kan je met volle teugen genieten van haarverlenging of haarvermeerdering, en blijft je eigen haar zo gezond als het kan!

Comments are closed.